Vereniging

Al meer dan 30 jaar is Waltertje trots inwoner van Zwolle. Waltertje zorgt voor alle gezelligheid naast je studie door vele leuke en leerzame activiteiten te organiseren. Het is vrijblijvend, goed voor je humeur én je netwerk!

Zo organiseert Waltertje maandelijks ‘Uitgelicht’; gastcolleges waarin bekende Nederlandse journalisten aanschuiven om te praten over jouw en hun vakgebied, leven en studietijd. Als Waltertje-lid kun je betrokken worden bij de organisatie, want Uitgelicht wordt door studenten georganiseerd!
Zij bepalen wie er komt en waarover er gepraat wordt en zij maken opnames voor verschillende platforms op internet.

In een team van zo’n twintig ouderejaars en eerstejaars studenten leer je dankzij Waltertje razendsnel de kneepjes van het vak.
Tot nu toe schoven onder andere Alberto Stegeman, Art Rooijakkers en Eva Jinek al aan. Zij werden geïnterviewd door onze eigen journalistiekstudenten!

Ook organiseert Waltertje maandelijks Waltertje Academy! Dit zijn journalistieke workshops waarbij je jouw skills nog meer kunt versterken!

Behalve dat Waltertje ontzettend houdt van journalistieke activiteiten, biedt Waltertje ook gezelligheid. Met vele feestjes, de pubquiz en het grote ‘Gala der Journalistiek’ maak je jouw studententijd een stuk leuker!

Aan de start van je studie maak je al kennis met Waltertje als je nieuwe beste vriend. Want dan neemt Waltertje je mee tijdens je introductieweek. Sinds de oprichting worden elk jaar nieuwe journalisten ondergedompeld in een programma vol met activiteiten waardoor je elkaar en de stad goed leert kennen. Eén waarschuwing: Door deze intro ontstaan vriendschappen voor het leven!

Het leuke van Waltertje is dat je niet eerst hoeft te worden ontgroend. Waltertje is een vrijblijvende studentenvereniging. Dus ben je druk met je studie, dan ga je lekker studeren. Zit je in een rustige periode, dan is er altijd iets leuks om naartoe te gaan!

Waltertje en Corona

Als studievereniging houden wij ons aan de meest recente maatregelen van de overheid. Deze maatregelen vind je op de website van de overheid. Lees hier meer over hoe Waltertje omgaat met Corona.

Waar zit Waltertje?

Vereniging Waltertje
Campus 2-6, 8017 CA
Zwolle