Veelgestelde Vragen

Wat gaan we eigenlijk allemaal doen?

Zoals je zult begrijpen, is het programma van de intro een groots geheim. Ga er maar vanuit dat het vier dagen van erg veel plezier zullen worden. Ook kunnen we melden dat je de stad Zwolle, je studie en je studiegenoten goed zult leren kennen. Maar… In de aanloop naar de intro zullen we af en toe kleine hints en dingetjes over de intro loslaten. Check daarvoor onze socials!

Waarom willen jullie privé-informatie weten bij de aanmelding?

Het lijkt misschien wat raar, zomaar aan wildvreemden bekend maken welke medicijnen je slikt, wat voor ziekte je hebt enzovoorts. Wij vragen dit omdat het voor ons belangrijk is te weten wat voor mensen we op intro hebben. Misschien moeten we namelijk extra dingen regelen. En nog een hele belangrijke reden: we hopen natuurlijk van niet, maar het zou zomaar fout kunnen gaan tijdens de intro. Als er iets gebeurt, is het voor ons fijn om bijvoorbeeld te weten wie er welke medicijnen slikt. Hulpverleners kunnen daarmee dan rekening houden. Overigens zijn je persoonlijke dingen en informatie in goede handen bij Waltertje. Tijdens de intro weten slechts een handjevol mensen ‘wat er is’. Alleen mensen die er iets mee te maken hebben, bijvoorbeeld de begeleider van je groepje. Wil je het echt niet opschrijven, laat ons je dan even bellen. Misschien vind je het fijner om het aan de telefoon te vertellen.

Wat is een Walter/Willie/FreeWillie/Mediateam?

Tijdens de intro zie je vier ‘soorten’ mensen van Waltertje: De Walters (rood shirt) zijn de organisatoren van de intro die gedurende het hele jaar de intro in elkaar zetten en tijdens de intro de algehele leiding hebben. De Willie’s (blauw shirt) zijn de groepsbegeleiders. Je groep ‘krijgt’ dus een Willie en die is de hele intro bij je. De Free-Willie’s (groen shirt) zijn minstens zo belangrijk. Zij zorgen ervoor dat alles achter de schermen goed verloopt. Dat loopt dus van EHBO, via bardiensten naar bagage-sjouwen. Het Mediateam (paars shirt) probeert gedurende de intro zoveel mogelijk in beeld en op papier te vangen, zodat deze vier dagen letterlijk onvergetelijk worden.

Waarom mag ik geen drugs meenemen?

Harddrugs zijn verboden in Nederland, dus daar maken we verder geen woorden aan vuil. Ook wij moeten ons aan de wet houden, al is het journalisten eigen om te denken dat dat niet zo is. Met softdrugs is het anders. Want al mag het in Nederland, tijdens de intro is softdrugs niet toegestaan. Niet omdat wij ‘tegen softdrugs’ zijn, maar om een hele simpele reden:  tijdens de intro slaap je weinig, drink je waarschijnlijk vrij veel en ben je altijd druk. Dit combineren met drugs is simpelweg gevaarlijk. Bovendien is het veel leuker om de intro ‘helder’ mee te maken; hij is al zo kort!

Kom ik in de klas met de mensen uit mijn groepje?

De kans dat je met enkele groepsgenoten in de klas komt is groot, maar eigenlijk is het antwoord nee. De opleiding stelt de klassen samen en daarin worden wij niet betrokken. Maar zie er het voordeel in: je kent al een boel mensen van de intro en daar komen je klasgenoten ook nog eens bij. Meteen een groot netwerk, wat juist als journalist ontzettend handig (én leuk) is.

Ik moet tijdens de intro weg, kan dat?

Natuurlijk is het het leukste als je de intro van begin tot eind meemaakt, maar het kan gebeuren dat je een gedeelte moet missen voor een bruiloft of om welke reden dan ook. Meld dit van tevoren duidelijk bij je aanmelding, of laat het ons weten via de mail of de telefoon. Dan zorgen wij ervoor dat er een auto staat om je naar het station te brengen als je weg moet, en dat er ook weer iemand is die je ophaalt, zodat je snel weer mee kunt gaan feesten!

Ik heb een voedselallergie/ben vegetariër/ben veganist. Is dat een probleem?

Natuurlijk niet. Als je dit bij je aanmelding doorgeeft, dan zorgen we ervoor dat er ook voor jou lekker eten is dat je gewoon kan/mag/wil eten.

Mag ik mijn muziekinstrument meenemen?

Ja, dat mag. Maar wel op eigen risico. Er is ieder jaar wel weer iemand die een gitaar meeneemt op intro, en dat is vet leuk. Besef je alleen wel dat er in de intro niet altijd evenveel tijd is om te spelen en dat je de gitaar dus op eigen risico meeneemt.

Ik kan niet fietsen, kan ik wel mee op intro?

Tijdens de intro fietsen we een behoorlijk stuk. Kun je niet fietsen? Meld dit dan direct bij je aanmelding. Wij regelen dan ander vervoer voor je.

Ik kan mijn fiets niet meenemen, wat nu?

Indien het niet lukt om een fiets in Zwolle te krijgen voor de intro zul je er een moeten huren. Dat kan heel gemakkelijk op het station in Zwolle (telefoonnummer: 038 – 421 45 98 ). Je kunt de fiets dan vlak voor de intro ophalen en je fietst in vijf minuten naar de campus, waar de intro begint. Let op! Je moet wel op tijd reserveren, anders is er daar geen fiets meer over! Bovendien zul je borg moeten betalen, denk eraan dat je dan nog wel wat geld overhebt voor de intro zelf! Er zijn ook andere fietsverhuurders in Zwolle, maar die zitten verder van het station af. Informeer tijdig, kijk bijvoorbeeld even op de website van de Telefoongids.

Ik zit in een rolstoel. Kan ik mee op intro?

Vermeld bij je aanmelding duidelijk dat je in een rolstoel zit. Wij zullen dan contact met je opnemen over de mogelijkheden tijdens de introweek.