Paklijst

Meenemen:
> Kleren voor vier dagen (Inclusief wat kleren die vies mogen worden en sportkleding. Want we worden vies. )> Een zwembroek, badpak, bikini… iets waarmee je je in ’t water kan vertonen.
> Een handdoek om jezelf of anderen af te drogen.
> Een regenpak, maar alleen als Gerrit Hiemstra slecht nieuws heeft.
> Een fiets. Anders geraak je niet in het plaatsje H.
> Een mobieltje. Of tegenwoordig een smartphone, maar wie houden we voor de gek. Alsof je die ooit thuis zou laten.
> Een zaklamp, zou van pas kunnen komen. Maar misschien heb je ‘m ook wel niet nodig.
> Een slaapzak.  Heerlijk om je ’s nachts in op te rollen.
> Een luchtbed of slaapmatje. Lekker zacht onder de bips.
> Een kussen. Als het nog past. Je kunt ook een jongen/meisje aan de haak slaan en daar je hoofd op leggen. Voor tips kan je terecht bij je Willie.
> Een kussensloop. Dat scheelt je weer luizen van je voorganger.
>Een onderlaken/hoeslaken. Dat is dat ding dat om een matras moet, weet je wel?
> (Een) Geld om dingen te kopen. Drinken of een knabbeltje, bijvoorbeeld.
> Sigaretten. Maar alleen wanneer je rookt. Rook je niet? Niet meenemen.

Over de fiets:
Ieder jaar krijgen we weer dezelfde vraag: is een fiets echt nodig? Jaha, die is echt nodig. We gaan enorm veel kilometers afleggen op de tweewieler, dus voor alle veiligheid checken we je fiets ook nog even voor we weggaan. Gratis. Zorg dus dat ‘ie in orde is. Je kunt ook een fiets huren in Zwolle (station), maar dat dien je dan wel weer op tijd te reserveren. Heb je een goede reden om niet te hoeven fietsen? Laat het dan weten, dan regelen we ander vervoer. Enne,  ‘ik houd niet van fietsen’ is geen goede reden! Absoluut niet.

Over het geld:
Je betaalt tijdens de intro alleen voor de drankjes die je ‘s avonds drinkt aan onze of een andere bar. Alle maaltijden zijn namelijk inclusief. Hoeveel je meeneemt hangt helemaal van jezelf af. Reken op drie avonden (inclusief een à twee avonden waarbij je misschien wat meer dan één drankje achterover zal slaan). Tijdens de intro is het hier en daar mogelijk om te pinnen, maar lang niet overal.

Over sigaretten:
Tijdens de introductie is het normaliter niet mogelijk om sigaretten te kopen. Rook je? Zorg dan dat je voldoende sigaretten koopt voorafgaand aan de introductieweek, zodat je niet hoeft te slijmen bij je mederokers. Wat je ook kunt doen: stoppen met roken! Dat is gezond. Gezonder.

Over wat je niet mee moet nemen:
Lil’ Kleine en Ronnie Flex nemen het misschien mee als ze gaan chillen, maar drank en drugs hoef je niet mee te nemen! Drank hebben wij voldoende in huis. Drug oo— eh, niet. We doen niet aan drugs tijdens onze intro. Wat je voor en na deze dagen doet moet je helemaal zelf weten, maar tijdens de intro geen drugs.

Anders nog iets? Ja; kijk uit met alle pasjes in je portemonnee. Die clubcard van je favoriete voetbalclub of kortingskaart van de H&M heb je echt niet nodig tijdens deze dagen.

Oh, en nog iets: we zijn geen school. Laat je boeken en etuis vooral thuis. Afgesproken? Last but not least: wij willen GEEN theedoeken zien. We zitten hier niet bij de padvinderij, mensen.

Ps. We zien elk jaar dat er mensen met kleren etc. voor een volledige vakantie aan komen zetten. Het is een introductie, geen modeshow. Pak voor je eigen bestwil een beetje sober en compact in!