Het Team

De mensen in het blauw zijn de Willies en tijdens de intro zijn het de groepsbegeleiders. Elke groep krijgt een Willie en hij of zij blijft ook vier dagen lang bij je. Willies zijn misschien wel de leukste mensen die er zijn. Tenminste, dat zeggen ze altijd zelf tegen de andere teamleden. Wat wij wel van ze weten: hun ongeremde enthousiasme en energie maakt het dat elke intro een waar feest is.

Demi Blom
Demi Blom
Het leven voor Demi is als een paar rollende dobbelstenen. Het valt goed, het valt slecht: maar genieten doet ze altijd. Een biertje hier, Lazarus daar. Het zou bijna flauw zijn om te zeggen dat ze uit Brabant komt. Het enige dat sappiger is dan haar gevulde Waltertjehart, zijn haar fantastische hamburgers. Wil je deze Willie echt tevreden houden, koop dan een zakje Japanse mix voor haar. Ben je wel van een klein beetje minder praten en een tikkeltje meer actie? Dan ga je met Demi een onvergetelijke intro tegemoet.
Diego Kemps
Diego Kemps
Groeimaatje, Kleegaatje of Spanjaard. Pillie, Dingo of Kempi. Hoe Diego deze week ook door het leven zal gaan, na de introwinst van voorgaande jaren ben je bij hem altijd van succes verzekerd. Misschien zie je van buiten een harde jongen vol stijl, maar die gedachte vliegt met zijn vele waaiers zo over: met Diego ben je altijd goed te pas. Geniet zo lang mogelijk van hem, want vanaf september gaat deze hombre dan toch echt zijn roots opzoeken in Madrid. Hij brengt je na de intro niet thuis, maar waarschijnlijk krijg je wel een snoepzakje.
Eva Heijne
Eva Heijne
Met gepaste nonchalance weet deze rockster-in-wording elke avond om te toveren tot een feest. Kijk wel uit voor haar babbeltruc, voor je het weet hangt een van haar kunstwerken in je kamer. Ondanks dat deze artiest uit ‘Stakka City’ komt, lijkt ze goed terecht te zijn gekomen… Al kan ze als het glad is nog wel eens een bord voor haar kop hebben. Hoewel Eva over een paar weken weer door het leven gaat als 3FM-chickie, maakt ze eerst van haar groepje een vriendenteam. En niet onbelangrijk: Eva’s heupen liegen nooit.
Jessie Steenhuis
Jessie Steenhuis
Jessie is een spontane en gezellige meid met een goed humeur, zelfs in de ochtend. Ze is altijd te porren voor een fuifje en zelfs wanneer die er niet is maakt ze er wel een. Ondanks dat ze niet vies is van lekker gek gaan op een feestje, zal ze altijd het fatsoen hebben om op iedereen te letten en zelf nooit helemaal naar de getver te gaan. Jessie is een Zwollenaar in hart en nieren dus mocht je tijdens je komende studentenjaren nog tips willen hebben over dit mooie stadje aan de IJssel, dan kun je bij haar terecht!
Kathy van Maaren
Kathy van Maaren
Dit is Kathy en zij zit vanaf september in het tweede jaar. Ze woont net op kamers in Zwolle en ze heeft veel zin om de stad nog beter te leren kennen tijdens de intro. Kathy is spontaan, zorgzaam en ze zegt wat ze denkt. Als je bij haar in het introgroepje komt, is het belangrijk dat je veel lol maakt maar ook goed luistert. Kathy houdt er niet van als mensen het niet naar hun zin hebben en ze zal iedereen proberen op de dansvloer te krijgen. Ze houdt van gezelligheid en is bijna nooit chagrijnig. We zullen zien wat weinig uren slaap met haar zullen doen tijdens de intro.
Martijn Driessen
Martijn Driessen
Als je zegt feestje, dan zeg je Martijn. Of het nou in Zwolle, Apeldoorn of aan de Spaanse kust is, op elk feest kom je deze 19-jarige vent tegen. Gelukkig heeft Martijn wel meer diepgang dan alleen bier en is zijn karakter perfect om jou straks te verzorgen! Zo kun je lekker met hem kletsen over van alles en nog wat (zo groot is zijn algemene kennis), lachen over gekke dingen én is hij het perfecte maatje om over vervelende dingen te praten; Martijn laat je je zo weer goed voelen. Deze enthousiaste Hollander zit niet graag stil en hij kijkt er onwijs naar uit om jou straks onder z’n hoede te nemen, ziet hij jou daar?
Liz Vermeulen
Liz Vermeulen
Lizje, Linz Verpeulen of Moeder Natuur. Deze Willie geeft niet alleen om Waltertje maar ook om de wereld. Niet schrikken als ze zich opeens voor je neus dubbelvouwt, ze is zo yogi-girl dat ze overal in kleermakerszit neerstrijkt. Als je haar niet ziet, zit ze dus waarschijnlijk op de grond. En als je haar niet hoort, is ze geheid een stuk groente aan het eten. Je kunt bijna geen slechte indruk op haar maken, behalve door je afval te laten slingeren. Ze denkt (te) veel na over het leven en kan je altijd een gepaste stretchoefening geven. Deze dame is je absolute go-to-girl voor een knuffel. Maar pas op, want ondanks dat ze heel lief kan kijken is ze alles behalve onschuldig.
Jesse Nijmeijer
Jesse Nijmeijer
Als superboer gaat Jesse door het leven. Maak dan ook geen grappen over de degradatie van het afgelopen seizoen, hij heeft er namelijk wel een vrijwillige baan aan overgehouden als redacteur: wat een journalistiek opleiding wel niet kan brengen! In tegenstelling tot de rest van de studenten is Jesse juist slechter geworden in stappen. Hij is vaak eerder thuis de laatste tijd, maar dat komt misschien ook wel aan het hoge tempo van de versnaperingen die worden weggewerkt. Even wennen dus. Gelukkig doet adrenaline wonderen tijden de introweek. Ohja, hij is ook nog eindredacteur van Uitgelicht. Dus wil je een alvast een streepje voor bij de auditie: een biertje kan genoeg zijn.
Eline Rotmensen
Eline Rotmensen
Deze jonge, enthousiaste, brunette-Rapunzel zal er alles aan doen om je een leuke tijd te bezorgen. Ze heeft een grote bek als het gaat om tequila maar bijna alle letters van haar naam zitten niet voor niets in het woord sneuvelen. Eline is haar eigen mess maar voor anderen staat ze dag en nacht klaar. Te merken aan haar enorme liefde voor katten, Harry Potter en Disney heeft Eline een groot hart en kun je alles bij haar kwijt. Een echte mama dus. Ook is ze de voorzitter van de activiteitencommissie van Waltertje dus reken er maar op dat er goed gefeest gaat worden met haar als Willie! Oja, daag haar gerust eens een keer uit voor een adwedstrijd. Grote kans dat je niet van haar gouden keeltje kan winnen..
Marlies Streppel
Marlies Streppel
Deze wandelende schoorsteen die hoogstwaarschijnlijk elke fles Sauvignon Blanc die in Zwolle te vinden is wel eens heeft geprobeerd, is niet wat het lijkt. Ondanks haar blonde (geverfde) haar, ietwat overdreven angst voor muizen en een voorgevel waar je onder kunt schuilen, is Marlies alles behalve je typische huppelkut. Ze is politiek geëngageerd, heeft een brede interesse en zal alles op alles zetten om dit jaar de beker mee naar huis te slepen. Daar waar jullie straks allemaal aangeschoten lopen, bevindt zich haar voordeur. Dus, mocht er iets zijn? Deze zorgzame, lieve, enthousiaste, met haar vingers kriebelende Willie staat dag én nacht voor je klaar.
Janne de Vries
Janne de Vries
Geen biertjes of mixdrankjes voor deze Willie: bij de bar slaat ze het liefst tequilashotjes achterover. Om haar Friese roots te vertegenwoordigen zal ze je naast shotjes ook af en toe een cola-berenburgje aansmeren. Vooral aannemen, beleef je leuke avonden mee! Ze praat graag lang door over films, series en muziek. Maar deze zorgzame Willie vindt het ook belangrijk om te weten hoe een ander zich voelt en maakt graag tijd vrij om iemand op zijn of haar gemak te stellen. Ook met kleine probleempjes als hoofdpijn of sneetjes kun je bij haar terecht: een survivalpakket ontbreekt nooit in haar tas. Éen ding is zeker: met Janne ben je altijd moai fuort.

De hardste werkers zitten misschien wel bij de Freewillies, de mensen in het groen. Maar zeg hen niet te vaak dat ze geweldig werk doen, anders gaan ze naast de schoenen lopen. Elk moment is er wel een Freewillie druk bezig om dingen klaar te zetten, schoon te maken of in te schenken. Maar als het werk gedaan is, dan zijn het de grootste feestbeesten en altijd in voor een goede grap.

Luuk Wesselo
Luuk Wesselo
Grote kans dat je deze Free Willie gezien zijn bescheiden hoogte over het hoofd ziet, maar vergis je niet: Luuk is inmiddels een echte FW-veteraan. Hoe donkerder het bier, hoe vrolijker je hem maakt. Als het weer meezit, stapt hij af en toe op de wielrenfiets. Zo niet, dan vind je hem op het terras. Tijdens de intro zie je Luuk vooral zeulen en sjouwen, al zal hij vervolgens met een goudgele rakker in de hand ook heus wel even tijd maken voor een goed gesprek over ouwelullenmuziek, sport of internetgekkies.
Fleur Nieuwenhuis
Fleur Nieuwenhuis
Als je deze vrolijke Indo ziet ronddartelen weet je dat het feest gezellig wordt. Met een alcoholtolerantie van nul is drinken niet haar grootste talent, maar dansen kan ze wel. Op de bar, zonder shirt, of zoals het hoort tegen iemand aan. Verder kan deze chick hard werken en zal ze er altijd voor zorgen dat jij met je dronken, of nuchtere, hoofd veilig in je eigen bed belandt. Ze komt uit Almere 036 en kent daarom never stress. Met haar kom je goed de intro door en ze heeft energie voor tien. Daar zijn freewillies voor!
Jaap Blokker
Jaap Blokker
Deze jongeman is soms, af en toe, zo nu en dan, eens in de zoveel tijd, Dylan. Tijdens de intro is hij echter gewoon de Babbelbox. Verklap alleen niet al je geheimen: hij heeft namelijk diepgaande connecties met Rusland. Tot een echte dierenliefhebber is Jaap niet te spinnen, toch vist hij graag in de festivalvijver. Deze romanticus maak je namelijk echt gelukkig met een setje lasers en pinceren. Toch zal je hem als Waltertjeveteraan niet snel grote ogen zien opzetten: na enkele bestuursjaren is hij dit keer terug in het groen.
Sushmita Lageman
Sushmita Lageman
“Je bent pas vergeetachtig als je vergeten bent wat je vergeten was.” Deze quote past perfect bij Sushmita. Ze is een enorme chaoot en ze denkt vaak veel te veel na, maar dat hoort natuurlijk bij een typische journalist. Als Sushmita een feestje binnenkomt, merk je meteen dat zij er is. Ze is een vrolijke, spontane meid en ook nog eens creatief. Haar vrienden omschrijven haar als betrouwbaar, een doorzetter, lief en altijd blij. Soms ook wel koppig. Maar hey, goede eigenschappen zijn het wel. Daar twijfelt niemand aan.
Eva Hoogland
Eva Hoogland
Hey, dit is Eva: een super ondernemende meid. Zij vindt het geweldig om nieuwe plekken te ontdekken en is dan ook het liefst in het buitenland te vinden, omdat reizen haar hobby nummer één is. Op de momenten dat Eva wél in Nederland is, staat ze de dansvloer onveilig te maken in Zwolle. De 19-jarige meid danst en zingt graag, zó veel dat haar vrienden er soms gek van worden… aan de andere kant is zij wel het perfecte maatje voor een karaoke duo! Lachen doet Eva graag en ze hoopt dat jij net zoveel zin hebt in haar slechte woordgrappen als Eva in de introductie (Heel veel dus!!)
Renske Lorijn
Renske Lorijn
Deze kleine brunette is misschien wel net zo lief als ze eruit ziet. Nooit zal je een kwaad woord over haar lippen horen rollen. Slechts 19 lentes jong, maar ze begint al aan haar laatste jaar op de opleiding. Wil je haar trakteren op een drankje? Zorg dan dat je genoeg geld op de bank hebt staan, want alleen Amaretto-Cassis is goed genoeg.
Mirna Wiggers
Mirna Wiggers
Drie is zeker nog niet teveel! Mirna strijdt dit jaar voor de derde keer op rij in het groen. Groen is niet alleen haar lievelingskleur, het is ook de kleur die je krijgt als je het logo van haar werk in de blender gooit. Bij IKEA zette deze Achterhoekse eigenhandig een ‘Waltertje Takes Over’ in en dus is de kans groot dat je al menig Walterlid gespot hebt in het geel toen je aan het shoppen was voor je nieuwe studentenkamertje. Mirna is klein maar fijn en staat altijd klaar om vakkundig tegenaan geluld te worden als je het even niet meer ziet zitten.
Mathijs Koudijs
Mathijs Koudijs
Dit is Matthijs Koudijs, onze blonde Oostblok liefhebber met een rijmende naam. Je zal hem waarschijnlijk nog een aantal keer tegenkomen in het Paard of Jack’s met een smerig shotje in z’n handen. Wees daarom vooral niet bang om hem een Flatliner te geven, die vindt hij namelijk nogal lekker. Deze intro gaat Matthijs mee om het jullie zo gezellig mogelijk te maken en een supergroot feest te bouwen. Maar ook om te zorgen dat het niet te gek wordt, anders kan Matthijs nog wel het een en ander vertellen betreffende de vorige introweek. Hij stond dan ook bekend als ‘kotskid’. Het is sterk af te raden deze naam van Matthijs over te nemen op de aankomende intro.
Jet van Dijk
Jet van Dijk
Jet, of ook wel: Jetje, Evert en Latoya. En dat terwijl onhandig haar tweede naam is. Mocht er iets vallen of kapot gaan tijdens de intro, zoek dan ook naar een roodharig meisje met een nog rodere kop. Heb je even geen zin om jezelf te vermaken, loop dan naar Jet en ze lult je de oren van je kop met haar lange, onsamenhangende en totaal niet interessante verhalen. Het gerucht gaat dat wanneer je je kut voelt ze ook nog wel eens goed kan luisteren. Hoor daarna één van haar slechte woordgrapjes aan en je bent gegarandeerd weer vrolijk. Jet haar grootste geheim is dat ze een paardenmeisje is, maar zeg dat nooit tegen haar, anders wordt ze boos. Wil je indruk maken, vraag haar dan waarom Kees niet kan autorijden. Lachen gegarandeerd met deze vrolijke chick!
Isabel Ribbink
Isabel Ribbink
Themafeestjes zijn Isabels ding. Gelukkig organiseert Waltertje er genoeg! Bij zo’n feestje komt de beste eigenschap van Isabel het best naar voren: organiseren. Haar outfit is altijd een aantal dagen van tevoren al perfect on fleek en georganiseerd. Geen wonder dat ze Free Willy is geworden én haar propedeuse in één jaar heeft gehaald. Meestal kijkt ze eerst even de kat uit de boom, maar als ze zich op haar gemak voelt dan is het een goede versterking voor het feestteam. Gelukkig hoeven we deze intro na het stappen niet te slapen op een camping, want ze houdt niet zo van beestjes en kamperen. Overall is deze diva wel gewoon heel lief, dus aarzel niet om haar om hulp te vragen
Boy de Haan
Boy de Haan
Deze Tukker drinkt graag bier. Kijk er dan ook niet raar van op wanneer je hem met twee biertjes in het Vliegende Paard ziet. Boy is gek op journalistiek, maar vooral op feestjes. Samen met de rest van de Activiteitencommissie probeert hij dan ook altijd de leukste feestjes voor de Waltertje leden te organiseren. Bij ‘Shirt uit en zwaaien’ is hij vaak de eerste die zijn shirt kwijt is, maar zo heel af en toe gaat ook zijn broek uit. Boy heeft zin om net zo gek te doen tijdens de introductie, maar dan met jullie allemaal. Maar geen zorgen! Hij werkt in de zorg, en zal tijdens de mooiste week van jullie leven ook erg goed voor jullie zorgen. Zo lang je maar niet zegt dat hij uit de Achterhoek komt.

Er is geen moment dat het paarse Mediateam niet vast weet te leggen. Ze doen dat op papier, met foto’s of door uitgebreid te filmen. Als de intro allang voorbij is, dan duiken deze toppers in de montagekamer om ervoor te zorgen dat geen herinnering vergeten wordt. De mensen van het mediateam maken de intro letterlijk onvergetelijk.

Daan Berendsen
Daan Berendsen
Totale paniek. Dat gierde door het lijf van de Doetinchemse cameraman/editor/verslaggever Daan Berendsen, toen hij hoorde dat hij zichzelf in ongeveer honderd WOORDEN voor moest stellen. Schrijven? Dat is helemaal niet zijn pakkie-an. De 22-jarige vierdejaars Journalistiek student doet zijn ervaring namelijk op bij verschillende media, waar hij niet met de pen, maar met een camera zijn creaties maakt. Buiten zijn carrière om luistert hij het liefst de hele dag naar Amerikaanse hiphop en trapt hij een balletje bij zijn lokale voetbalclub. Als lid van het Mediateam zal hij de kids op hun hoogte-, maar zeker ook hun dieptepunten documenteren.
Sanne Visser
Sanne Visser
Toen ze Janine Abbring interviewde voor Uitgelicht was ze netjes en correct. Maar tijdens de introductie is Sanne onderdeel van het mediateam, en komt ze jullie het leven zuur maken met ongemakkelijke vragen. Op de proef dag voor een nieuwe baan gooide Sanne ooit twee glazen rode wijn over iemand heen. Hopelijk kan deze onhandige kluns wel fatsoenlijk met de camera omgaan. Ach ja, ze is wel grappig. Al vindt ze dat vooral zelf. De propedeuse heeft Sanne na haar eerste jaar al op zak, maar ze wil nog wel een advies meegeven: Een tentamen kun je herkansen, een feestje niet!
Ivo Spijkers
Ivo Spijkers
Mocht je hem niet kunnen verstaan dan ligt dat toch echt aan jou, deze Brabander is er namelijk van overtuigd dat hij het puurst Nederlands spreekt. Als lid van het mediateam gaat hij de intro voor jullie, de eerstejaars, op beeld in geur en kleur vastleggen. Hoewel hij niet kan zingen zal hij toch met elk nummer zijn best doen het zo fout mogelijk te vertolken. Verder is hij altijd vrolijk zodra hij ‘s ochtends zijn koffie op heeft en over het algemeen is hij gezellig gezelschap.
Jeroen Schaaphok
Jeroen Schaaphok
Met zijn eigen professionele studio is hij aardig onderweg de beste fotograaf van Nederland te worden. We proberen al jaren lelijk op een van zijn foto’s te staan, maar dat lukt nooit. Jeroen geeft een nieuwe betekenis aan de gevoelige plaat: zo circuleren talloze intro huilfoto’s van Waltertje op het internet. Ironisch, want met deze vrolijke Fries is het eigenlijk altijd lachen, gieren, snurken. En mocht je hem tegenkomen vergeet dan niet om te SAUFEN!

De roodvesten zijn het bestuur van Waltertje en zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt. Walters overleven niet op slaap of eten, maar op complimentjes. Kom je er eentje tegen, zeg dan vooral even hoe leuk je het vindt. Maar ook voor andere zaken zijn ze altijd aan te spreken.

Romée Scholten
Romée Scholten
Straight outa De Wijk; het is deze ex-blondine die onze prachtcrew door de intro heen leidt. Met messcherpe opmerkingen, een werkethos waar geen pandabeer tegenop kan en de zoetsappige geur van Cinnamon Nights gaat ze voor het tweede jaar mee in het rood. Voorzitter Romée maakt nergens een potje van, dat doen anderen wel voor haar. Deze gamergirl zit bomvol Waltertjeliefde en waarschijnlijk alcohol: een prachtmens dat je zeker beter wil leren kennen. Atletisch, humoristisch en haar leven op de rit? Volgens mij bedoel je dan haar vriendin.
Laura Luitjes
Laura Luitjes
Voor deze grote, kleine rock ‘n roller is geen avontuur te gek: vers uit de Filipijnen gaat Laura vanaf september een half jaar aan de knäckebröd. Daardoor zal deze pasta-pesto-prinses haar kookhobby helaas op een lager pitje moeten zetten. In de rest van haar tijd werkt ze bij de NOS, pest ze de kat van haar buurman en houdt ze als vice-voorzitter de boel in het gareel. Rood heeft deze fangirl altijd fantastisch gestaan: Laura verbrandt namelijk nooit. Overdag droomt ze over slapen, ’s nachts droomt ze over Nico Hulkenberg.
Britte Top
Britte Top
Normaal let ze op het geld van de vereniging en ook nu neemt onze Britte weer een van de moeilijkste taken op zich: logistiek. Met haar snel, goed werkende brein zorgt zij ervoor dat al jouw spullen op tijd op de juiste locatie aanwezig zijn. Britte is geordend, gezellig, eerlijk en eigenlijk gewoon een super toffe chick. Klinkt als een perfecte dame of niet? Helaas, ook Britte heeft haar flaws. In haar vrije tijd jat ze namelijk zakjes saus in de kantine.
Sebastiaan Vaca
Sebastiaan Vaca
Door zijn grote liefde voor kleding zal deze jongen je altijd weer verbazen. Hij is lief, zorgzaam en getalenteerd. Met zijn gitaar in zijn handen kan hij ervoor zorgen dat de hele ruimte stil wordt, of dat je wellicht een traan laat. Want voor je het weet ben je in een diep gesprek beland met hem. Met zijn dubbele nationaliteit, Frans en Twents, kan jij altijd terecht bij hem voor een wijntje of een biertje, of naja gewoon eigenlijk alles met alcohol. Is er iets met je? Daar doet hij niet moeilijk over, deze jongen staat altijd voor je klaar.
Frank Keijzer
Frank Keijzer
Sta jij tijdens de intro te dansen op al die foute hitjes? Dan heb je dat aan deze jongen te danken. Deze polderjongen uit Flevoland heeft twee jaar geleden het kleine Swifterbant omgeruild voor the big city Zwolle en regelt dit jaar tijdens de intro de techniek. Frank is 19 jaar oud en gaat richting zijn derde jaar. Dit wordt Frank zijn laatste intro in het rood en in oktober zal hij het bestuur na twee trouwe jaren gaan verlaten. Deze lieve jongen staat altijd open voor een praatje en komt met de gekste ideeën om jouw jaar mooier dan ooit te maken. Een rozenactie kan volgens Frank hier niet aan ontbreken. Daarnaast lacht deze vrolijke jongen het hardst om zijn eigen grappen en jat hij creatieve ideeën van pinterest om ze vervolgens eigen te maken.
Frank is zorgzaam, lief en heeft geen blad voor zijn mond. Deze jongen gaat er alles aan doen om jouw intro onvergetelijk te maken.
Kaziwa Nedjabat
Kaziwa Nedjabat
Tussen alle feestjes en gezelligheid door heeft de externus van onze vereniging tijd gemaakt om mee te gaan met de introductie (ze had ook geen keuze). Dus goed nieuws voor de feestbeesten onder jullie, want deze chick heeft duizenden feestjes meegemaakt afgelopen jaar en weet hoe ze sfeer moet maken. Voor de mindere feestbeesten is ze gelukkig net zo waardevol, want ze is altijd beschikbaar voor een rustig babbeltje of om je vragen te beantwoorden. En dat is maar goed ook, want deze dame zal tijdens de intro de coördinator van de kids zijn. Voor problemen is zij dus jouw go to!
Elske Muis
Elske Muis
Vergis je niet in Elske. Ze lijkt misschien kalm en lief, maar deze powervrouw heeft als geen ander onze bloedeigen voorzitter onder de duim (en dat zegt wat). En dat is maar goed ook, want tijdens de intro zal zij de rechterhand van Romée zijn. Als je dus op tijd op locatie aankomt heb je het waarschijnlijk aan haar te danken. Tijdens bestuursvergaderingen zorgt deze dame dat alles genoteerd staat, zodat ons warrige bestuur niks vergeet. En stiekem ook zodat zij zelf niks vergeet, want deze dame drinkt wijn alsof het water is en dat heeft nog wel eens gevolgen op het functioneren van je hersenen. Maar even alle gekheid op een stokje. Deze chick heeft altijd zin in een babbeltje en gezelligheid en kan als geen ander begrip tonen, dus voor een goed gesprek weet je bij wie je moet zijn!